CZ | EN

Pythium oligandrum as a biological control agent against fungal contamination of malt

Pythium oligandrum jako biologický kontrolní prostředek proti plísňové kontaminaci sladu

Pythium oligandrum as a biological control agent against fungal contamination of malt

Pythium oligandrum jako biologický kontrolní prostředek proti plísňové kontaminaci sladu

ANOTACE

Biologická kontrola proti plísňové kontaminaci se stala populární. Tyto organismy mohou snížit nebo potlačit růst plísní různými mechanismy a některé byly úspěšně použity v mnoha průmyslových odvětvích k odstranění nežádoucích mikroorganismů. Potenciál oomycety Pythium oligandrum proti plísním je dobře známý. Tento mykoparazit se běžně používá v mnoha oblastech lidské činnosti, ale jeho aplikace během procesu sladování nebyla dosud studována. Cílem tohoto projektu je (i) ověřit účinnost Pythium oligandrum při potlačení / eradikaci plísňových infekcí sladu, (ii) studovat vliv Pythium oligandrum na tvorbu mykotoxinů plísněmi, (iii) vyhodnotit účinek Pythium oligandrum na technologické vlastnosti sladu a iv) optimalizovat postupy sladování v přítomnosti Pythium oligandrum…

ANNOTATION

Biological control agents against fungal contamination have become popular. These organisms can reduce or inhibit fungal growth by various mechanisms and some have already been applied successfully in many industries to eliminate undesirable microorganisms. The anti-fungal potential of the oomycete Pythium oligandrum is well known. This mycoparasite is commonly used in many sectors of human activity although its application during the malting process has not previously been studied. The goals of this project are to (i) verify the effectiveness of Pythium oligandrum in suppressing/eradicating the fungal malt infection, (ii) study the effect of Pythium oligandrum on mycotoxin formation by fungi, (iii) evaluate the effect of Pythium oligandrum on technological properties of mal